Afbeelding van Verslag eerste Repair Café dag Vogelenzang

Verslag eerste Repair Café dag Vogelenzang

Zaterdag 13 oktober was de eerste dag van het Repair Café in het Dorpshuis Vogelenzang. Het was al direct een succes.

Om 10 uur stonden er 5 heren en 2 dames klaar voor de ontvangst, met veel gereedschap en naaigerei in de Kerkuil om Vogelenzangers en andere geïnteresseerden van dienst te kunnen zijn met reparatieklussen. Ook Vogelenzang Connect was aanwezig met informatie.

Al snel dienden de eerste bezoekers zich aan en konden we aan de slag terwijl de bezoekers een kopje koffie konden gebruiken.Het aanbod bleek heel erg divers en er werd met veel enthousiasme aangevallen op de reparatieklussen waarmee men naar het dorpshuis was getogen.

Om een idee te geven: deze eerste dag hadden we een inkjet printer, een boormachine, twee naaimachines waarbij in één geval een stukje advies en hulp van Marjan nodig was, fietsverlichting, een melkschuimapparaat, een weerstation goed ingesteld, fotolijstje goed vastgezet, elektrische klok, tuinstoel arm gerepareerd. Een heggeschaar bleek versleten koolborstels te hebben en advies was gegeven deze eerst aan te schaffen waarna we de volgende keer verder zouden kunnen helpen. Alleen een hogedrukreiniger bleek niet te repareren maar dat had men bij de Gamma ook al gezegd bleek toen.

Al met al een hele hoge reparatiescore waarbij de sfeer gezellig was en de bezoekers enthousiast naar huis gingen met hun gerepareerde apparaat zonder de fooienpot voor het dorpshuis te vergeten.

Foto's van het eerste Repair Café kunt u vinden onder de kop "Fotoalbum".

Dus mocht u hulp nodig hebben, houd de dorpshuisinformatie in de gaten voor de volgende datum van het Repair Café want we kunnen nog veel meer klussen aan.