Afbeelding van Verrassing voor vrijwilligers Welzijn Bloemendaal

Verrassing voor vrijwilligers Welzijn Bloemendaal

Nu Nederland langzaam ontwaakt uit de zogenoemde ‘intelligente lockdown’ merkt niet iedereen hier gelijk iets van. Voor de ruim 300 vrijwilligers van Welzijn Bloemendaal is het nog verre van normaal.

De meeste activiteiten kunnen, ook met de versoepelingen, nog geen doorgang vinden. ‘Dus is ook de inzet van veel van onze vrijwilligers niet nodig’, zegt directeur Johan van Buren desgevraagd.

Volgens Van Buren zijn er veel binnenactiviteiten in ruimten waar het praktisch onmogelijk is om de anderhalve meter richtlijn aan te houden. ‘Toch proberen we vanaf half juni met een aantal activiteiten te starten.

We hebben deze week al proefgedraaid met een bijeenkomst in het Odensehuis in Overveen. Dan zie je wel hoe moeilijk het is om volledig binnen de regels te werken’. Hij hoopt dat de vrijwilligers straks weer hard nodig zijn en om in contact te blijven wordt er door de medewerkers veel gebeld en via digitale weg gecommuniceerd. Maar er is ook niks mis met een kaart in de bus. Daarom kreeg iedere vrijwilliger een zogenaamde ‘bloemenkaart’ een kaart van gerecycled papier met daarin bloemzaden.

Wanneer de kaart in de aarde wordt gelegd groeien er fleurige bloemen uit. Met ondersteuning van Rotary Club Bloemendaal Caprera zijn de kaarten bij onze vrijwilligers bezorgd. Contactpersoon Harald Been bood gelijk aan te helpen: ‘Ons credo is ‘Service above self’, en daar past deze bezorgactie naadloos in. Het is goed om aandacht te bieden aan de mensen die zich vrijwillig inzetten voor anderen’.

Voor het kantoor van Welzijn Bloemendaal kreeg ‘vrijwilliger van het eerste uur’ Christine van Schaik de eerste kaart officieel overhandigd. Uiteraard op gepaste afstand. Ze is al meer dan 20 jaar vrijwilligster bij onder andere de ‘open eettafels’ en ze coördineert breiclub ‘De blije breisters’. Ook de breiclub komt al maanden niet meer bijeen. Van Schaik is echter niet voor één gat te vangen: ‘het gaat natuurlijk om het gezamenlijk breien, maar het breien stopt niet. Ik breng nu de wol aan huis en maak dan gelijk een praatje op afstand’.

 

Voor nadere info:
Welzijn Bloemendaal
Bloemendaalseweg 125
2061 CH Bloemendaal
T: 023 - 525 03 66 (ma t/m vr 09.00 – 12.00 uur)
M: 06  -2249 2662Belangrijke Nummers

  • Wijkagent: 0900 8844
  • Noodnummer: 112
  • Huisartsenpost: 023 224 25 26
  • Dierenambulance: 023 533 43 23
  • Brandweer: 112
  • Dorpscoordinator Welzijn: 023 525 03 66

Plaatsing AED's

  • Coop: Deken Zondaglaan 55, 2114 EB Vogelenzang
  • Woonhuis: Graaf Dirklaan 9, 2114 DE vogelenzang
  • Dorpshuis Vogelenzang: Henk Lensenlaan 2a, 2114 ER Vogelenzang