Afbeelding van Toneelvereniging Door Vriendschap Bloeiend

Toneelvereniging Door Vriendschap Bloeiend

Zoals jullie inmiddels weten kampt onze toneelvereniging al enige jaren met een teruglopend aantal leden en zo goed als geen nieuwe aanwas. We hebben op alle mogelijke manieren geprobeerd om ons ledental te vermeerderen maar helaas is dit, ondanks alle pogingen, niet gelukt. Even leek het erop dat we het zouden gaan redden, er meldden zich nieuwe leden, maar er gingen er ook weer enkele weg.

Wij zijn, met pijn in ons hart, nu tot de conclusie gekomen dat wij zo niet verder kunnen. Het wordt moeilijk om nog leuke stukken te vinden passend bij het huidige ledenaantal, maar ook op de uitvoeringsavonden komen we handen te kort.

In 1929 werd de toneelvereniging opgericht, voortkomend uit de katholieke arbeidersbeweging, toen de volksbond geheten. Uit een oud notulen boek hebben we kunnen constateren dat de vereniging is opgericht met als doel het verzorgen van feestavonden. De vereniging heeft mooie/rijke jaren gekend, met drukbezochte uitvoeringsavonden (kaartjes waren in de voorverkoop bij Dhr. Groskamp verkrijgbaar).

De laatste jaren waren er geen uitverkochten zalen, maar we konden altijd rekenen op een trouwe aanhang van toneelliefhebbers. Die willen we dan ook hartelijk bedanken, en zeker ook onze donateurs die ons jaren gesteund hebben. We hebben grappige-mooie- hilarische stukken gespeeld, en dat hebben we altijd met heel veel plezier gedaan, maar nu gaat helaas het doek vallen.

In november dit jaar zal er geen toneelstuk opgevoerd worden. We zijn dan druk aan het repeteren voor maart volgend jaar (2018). Dan willen we in stijl afscheid nemen; meer gaan we nu nog niet verklappen, maar informatie volgt. We hopen jullie dan voor de laatste maal te kunnen verwelkomen in het Dorpshuis voor een spetterend afscheid.