Openingsfeest Vogelenzangseweg op 30 november en uitstel rode fietsstroken

Na een lange periode met veel bouwverkeer, parkeerproblematiek, overlast op de Leidsevaart, vastgelopen toeristen in het dorp, is het eind in zicht; de Vogelenzangseweg gaat vrijdagmiddag 30 november weer open voor verkeer.

We vieren de openstelling op 30 november met en optocht en een feestje.

's Morgens van 09:00 tot 10:45 uur lopen de kideren van de Paradijsvogel in een vrolijke optocht over de weg. 's Middags van 15:00 tot 18:00 uur bent u van harte welkom op het plein voor de Coop voor een hapje en een drankje (bij droog weer).

Op 20 november werd de bovenste asfaltlaag aangebracht op de Vogelenzangseweg. De geplande rood-zwart-rood deklaag kon in verband met het weer niet worden aangebracht. Bij het aanbrengen van rode fietsstroken en een zwarte rijbaan zijn namelijk drie kleine machines en meerdere handelingen nodig. Bij deze kou en wind koelt het asfalt dan te snel af en is het niet meer te verwerken en te verdichten. Dit leidt tot een mindere kwaliteit van de laatste asfaltlaag. Daarom brachten wij nu over de gehele wegbreedte zwart asfalt aan. Dit gaat met één machine en veel sneller, waardoor het asfalt warm genoeg blijft om te kunnen verwerken.

In maart 2019 wordt de Vogelenzangseweg nog twee dagen afgesloten om de rode fietsstroken alsnog aan te brengen.

Heeft u hier vragen over? Neem dan gerust contact op met projectleider Vincent Hoogeland via telefoonnummer 14023 of vogelenzangseweg@bloemendaal.nl

Wij hopen u allen op 30 november te zien om u persoonlijk te bedanken voor uw betrokkenheid en gedulf bij dit grote project.

Namens het hele team:
Henk Wijkhuisen, wethouder Gemeente Bloemendaal