Afbeelding van Opening IKC De Paradijsvogel

Opening IKC De Paradijsvogel

Op donderdag 11 mei 2017 is het Integraal Kind Centrum (IKC) De Paradijsvogel in Vogelenzang geopend.

De Paradijsvogel en Kinderopvang Les Petits in Vogelenzang werken hiervoor intensief samen. Samen staan zij voor een rijke, samenhangende speel- en leeromgeving waar kinderen van 0 tot 13 jaar zich ontwikkelen in de breedste zin van het woord.

De trekkers van het IKC De Paradijsvogel Dorien Hulsebosch, directeur De Paradijsvogel en Sandra Vlaar, directeur Les Petits Kinderopvang, openden het IKC. De hele dag stond in het teken van de opening daar er leuke en leerzame activiteiten waren georganiseerd voor alle kinderen. Het thema was “vogels in de natuur”, waar ook de Zebrazorgboerderij bij betrokken is. In de middag volgde een spectaculaire roofvogelschow op een van de sportvelden. Hierbij waren ook ouders en andere belangstellenden uit het dorp aanwezig.

Tijdens de officiële receptie discussieerden in een paneldiscussie Ton van Rijnberk, wethouder Onderwijs en Jeugdbeleid in Bloemendaal, Paul Bronstring, directeur Jong Leren, stichting voor confessioneel basisonderwijs, Gerard van de Burgwal, voormalig directeur-bestuurder Stichting Brede Scholen Haarlemmermeer en Jacqueline Nijssen, cultureel ondernemer Zebrazorgboerderij Vogelenzang over 3 stellingen. De aanwezigen waren het er behoorlijk met elkaar eens:

  • dat een integraal kind centrum met een doorgaande lijn van onderwijs, opvang en opvoeding  beter voor kinderen is dan het huidige reguliere onderwijs.
  • dat organisaties een beetje eigen autonomie moeten loslaten in het belang van kinderen.
  • dat gemeentelijke sturing alleen nodig is als samenwerkingspartners er onderling niet uitkomen, maar dat de gemeente ook zeker een verbindende partner kan zijn waar zorg, onderwijs en opvang samenkomen.

Van Rijnberk is heel blij met het IKC dat als voorbeeld kan dienen voor andere scholen in Bloemendaal

Hier is het filmpje van de opening van het IKC. 
 https://youtu.be/GsanO-uj7gg