Afbeelding van Met Welzijn Bloemendaal naar vaccinatie

Met Welzijn Bloemendaal naar vaccinatie

Zodra bekend werd dat inwoners van de gemeente Bloemendaal naar Schiphol moesten om zich te laten vaccineren rinkelde de telefoon bij Welzijn Bloemendaal.

Ook mevrouw Van der Laan van de Meerwijkhof in Bennebroek belde met de vraag: ‘rijden jullie ook naar de vaccinatielocatie op Schiphol’. Na kort intern overleg kon vervoercoördinator Annemiek Stolker het verlossende antwoord geven. ‘Normaal rijden we binnen de gemeente Bloemendaal en medische locaties in Haarlem, maar niets is normaal deze dagen dus hebben we gelijk besloten om ook naar Schiphol te rijden en eventueel ook naar Alkmaar’.

Inmiddels staan er volgens Stolker diverse ritten gepland maar mevrouw Van de Laan was de eerste. Vrijwillige chauffeur Guus Braam stond stipt op tijd klaar om haar naar Schiphol rijden. Daar aangekomen ging het minder vlot dan verwacht. Door een computerstoring stond er een lange wachtrij. Braam: ‘mevrouw Van der Laan kon eerst in de bus wachten maar moest daarna toch in de rij gaan staan, gelukkig kon ik een rolstoel voor haar regelen’.

Een uur later dan gepland kreeg mevrouw van der Laan haar eerste vaccinatie. Over een aantal weken volgt de tweede. Over de vraag hoe ze dan naar Schiphol gaat hoefde ze niet lang na te denken: ‘Met Welzijn Bloemendaal en ik vraag speciaal naar Guus!’, zegt ze lachend.

Voor mensen die het vervoer niet zelf kunnen regelen zijn er in de gemeente Bloemendaal diverse manieren om op de vaccinatielocatie te komen. Ook Valys en RegioRijder rijden naar de vaccinatielocatie op Schiphol