Afbeelding van Lenteschool Bloemendaal

Lenteschool Bloemendaal

De Lenteschool van Welzijn Bloemendaal voor jonge statushouders, vluchtelingen en expats was ook deze meivakantie weer een succes.

In kleine groepen maakten de jongeren een online krant en organiseerden zij een eigen activiteit. Overleggen en schrijven in het Nederlands dus. Jongerenwerker Nicole Honingh vond het fijn om te zien dat veel organisaties de Lenteschool een warm hart toedragen. Zo werd er gebruik gemaakt van iPads van Bibliotheek Zuid-Kennemerland en Compris Consulting doneerde voor dit soort activiteiten laptops aan Welzijn Bloemendaal.

Om meer te leren over Nederland kregen jongeren aan de hand van reddingsvesten en -boeien informatie van Reddingsbrigade Bloemendaal over muien en wat zij als organisatie doen. Bollenbedrijf Van Haaster Vogelenzang gaf les over bloembollen en de Bollenstreek en in klederdracht vertelde Nicolaus Samueliszn Cruquius en zijn dienstmeid Johanna meer over het gemaal en de Stelling van Amsterdam. Er werd samen gesport en als toneelactiviteit speelden de jongeren samen de laatste dag van Anne Frank in het Achterhuis na.

De Lenteschool werd afgesloten op 5 mei met een uitleg van een van de vrijwilligers over de bunkers en een tour naar de bunkerroute in IJmuiden.