Sam's Kledingactie

 

Sam’s Kledingactie steunt bestrijding hongersnood in Zuid-Soedan

De inzamelingsactie van Sam's Kledingactie voor Mensen in Nood in vindt dit najaar weer plaats op:

Datum: zaterdag 4 november

Locatie: Kerkplein in Vogelenzang

Tijd: 10.00 – 12.30 uur

Sam’s Kledingactie heeft voor het komende najaar, in samenwerking met hulporganisatie Cordaid, een nieuw doel uitgekozen. De opbrengsten van de ingezamelde kleding gaat voor de tweede helft van 2017 naar een bijzonder project waarmee de slachtoffers van de hongersnood in Zuid-Soedan geholpen worden. Samen met Cordaid gaat Sam’s bijna 4.000 gezinnen voorzien van een hulppakket. Zo’n pakket bevat vissermaterialen, gereedschappen en zaden, zodat de gezinnen weer zelf voor hun voedselvoorziening kunnen zorgen.

In februari van dit jaar hebben de Verenigde Naties de hongersnood uitgeroepen in Zuid-Soedan. Dit land kampt al jaren met een burgeroorlog en droogte en het weinige geld dat in het land beschikbaar is, besteedt de regering aan wapens.

Cordaid gelooft in structurele hulp. De keuze voor hulppakketten waarmee de bevolking weer zelfvoorzienend kan worden is dan ook een logische. Op termijn profiteren meer dan 11.000 mensen van deze vorm van hulp.

Graag de kleding, schoeisel e.d. in goed gesloten zakken aanleveren.

Bent U niet in staat het zelf te brengen, dan kunt u, indien woonachtig in Vogelenzang, contact opnemen met onderstaande personen:

Truida van Schaik: tel. 023-5845198 of

Sylvia van Harlingen: tel: 023-5840705.