Afbeelding van Wat zijn we van plan met de INVO

Wat zijn we van plan met de INVO

Beste Vogelenzangers en trouwe lezers van de INVO

De INVO is een kleine 30 jaar geleden mogelijk gemaakt door S.V. Vogelenzang (de voetbal) en Stichting Dorpshuis Vogelenzang als gratis huis-aan-huis informatief boekje voor het dorp Vogelenzang.

In de INVO leest u volop plaatselijk nieuws, zoals sport-, verenigingen- en kerknieuws en volop advertenties en aanbiedingen plus ingezonden stukken van dorpsbewoners, een update over de gemeentepolitiek en aankondigingen en informatie over belangrijke festiviteiten en gebeurtenissen in het dorp.

Dit jaar 2017 wordt een kroonjaar voor de INVO, we publiceren jaargang 30.

Dat klinkt als goed nieuws en is een prestatie op zich. De toekomst van de INVO ziet er jammer genoeg niet rooskleurig uit. Er komt weliswaar voldoende kopij binnen, maar financieel zit de INFO in zwaar weer. Het INVO boekje wordt geredigeerd, ingedeeld, gedrukt, vermenigvuldigd, vastgeniet en gelopen door tal van vrijwilligers. Het laatste jaar waren de kosten van het maken van de INVO voor het eerst in haar bijna bestaan niet meer voldoende om uit de kosten gekomen. 

Het aantal ondernemers in het dorp is sinds het ontstaan van de INVO drastisch is verminderd, we verloren een groot aantal vaste adverteerders. De ondersteuning van alle adverteerders werd en wordt zeer gewaardeerd. Ook zijn kopieerkosten niet meer van deze tijd; het contract is opgezegd, we kunnen door tot november 2017.

Sociale media en internet nemen de huidige informatiestromen over. Daarom gaan we in de nabije toekomst kijken of wij u de INVO digitaal kunnen aanbieden. De INVO wordt dan actueler en kan dienen als platform voor alle informatie over ons mooie dorp Vogelenzang en omgeving. De communicatie commissie zal dit initiatief drijven. Uw ideeën zijn welkom. Denk mee, meld u aan. Jullie ook, jongeren.

Voor diegenen die in de toekomst liever een papieren exemplaar in handen willen gaan we bekijken of dit gerealiseerd kan worden.

Beste lezers, u vindt uw vertrouwde INVO tot november 2017 nog steeds in de bus. Hoe we daarna verder gaan? Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

De INVO is en blijft een verbindende factor in ons dorp en een belangrijke aanjager voor activiteiten op allerlei gebieden en daarmee de leefbaarheid in Vogelenzang.

Reinier Veldhuizen
Voorzitter S.V. Vogelenzang